Remiantis policijos išplatintu pareiškimu, įtariamas kovotojas žuvo per susišaudymą anksti antradienį, kai šis apšaudė sargybinius, paprašiusius jį sustoti Burkio kaime įsikūrusios nuovados teritorijoje.

Vyras dėvėjo mirtininko liemenę ir kišenėse turėjo dvi granatas, nurodoma pareiškime. Policija taip pat paskelbė mirtininko liemenės, dviejų granatų ir pistoleto nuotraukų ir nurodė, kad šie ginklai buvo rasti pas įtariamąjį.

Policija daugiau informacijos nepateikė, bet pažymėjo, jog rajone vykdoma paieškos operacija.

Pakistano saugumo pajėgas dažnai puola kovotojai, norintys, kad vyriausybė neberemtų Vašingtono kovoje su terorizmu ir kad šalis būtų valdoma pagal šariatą. 2009 metų spalį ekstremistai nukovė daugiau nei 30 žmonių per ataką prieš policijos mokymo centrą kitame Lahoro apylinkėse esančiame kaime.

Vėliausias išpuolis surengtas Pakistano ginkluotosioms pajėgoms išvakarėse pranešus, jog kariai neutralizavo du kovotojus per reidą jų slėptuvėje anksčiau genčių kontroliuotame Badžuro rajone šalia Afganistano sienos.

Savo pareiškime kariuomenė pabrėžė, kad įtariamieji dalyvavo „teroristinėje veikloje įvairiuose Pakistano rajonuose“ ir bendradarbiavo su kaimyninės Indijos žvalgybos agentūromis. Panašius kaltinimus Delis dažnai atmeta.