„Ne šito nepakanka“, - sakė V. Putino spaudos sekretorius, paklaustas, ar suteikia dingstį sveikinti J. Bideną D. Trumpo rekomendacija JAV Bendrųjų paslaugų administracijos (GSA) vadovei Emily Murphy “daryti tai, ką reikia“ ir pradėti procedūras, susijusias su įgaliojimų perdavimu.

D. Peskovas priminė, kad „kai kuriose valstijose dar svarstomi skundai ir perskaičiuojami balsai, tad oficialių rinkimų rezultatų kol kas nėra“. Rusijos prezidento atstovas pabrėžė, kad Maskvos sveikinimų bus sulaukta tik užbaigus visas procedūras.

D. Trumpas leido JAV vyriausybei teikti pagalbą J. Bideno komandai netrukus po to, kai Mičigano valstija patvirtino rinkimų rezultatus J. Bideno naudai.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo kampanija pateikė teisinius ieškinius keliose valstijose.