Vyriausybės atstovas Gabrielis Attalas sekmadienį žurnale „Journal du Dimanche“ pabrėžė, kad epidemiologinė situacija šalyje pagerėjo. Tačiau kartu jis pareiškė, kad barų ir restoranų darbas ir toliau bus ribojamas. Kitaip yra dėl parduotuvių. „Mes įsipareigojome maždaug gruodžio 1-ąją vėl leisti atsidaryti, jei sveikatos situacija pagerės – taip, regis, ir yra“, - kalbėjo G. Attalas.

Kol kas neaišku, kiek išliks griežti judėjimo ribojimai. Nuo spalio pabaigos žmonės Prancūzijoje gali palikti namus tik turėdami svarią priežastį. Išeiti pasivaikščioti galima tik valandą laiko kilometro spinduliu nuo savo namų. Dėl to daugelis žmonių negali pasiekti parkų, nes jie yra per toli. Tas pats galioja sportuojantiems žmonėmis, pavyzdžiui, bėgikams. Remiantis taisyklėmis, jie turi bėgioti siauromis Paryžiaus gatvėmis, jei netoliese nėra žaliųjų zonų.

G. Attalas pripažino, kad ši nuostata yra problematiška ir užsiminė apie galimą suvaržymų atleidimą. Kartu jis pabrėžė, kad judėjimo ribojimai apskritai išliks. Pasak atstovo, priemonės bus švelninamos trimis etapais: gruodžio 1-ąją, tada prieš šventes ir po to nuo sausio.

Prancūzijoje koronaviruso situacija yra rimta. Nuo pandemijos pradžios čia mirė beveik 50 000 virusu užsikrėtusių žmonių. Sveikatos tarnybos mano, kad 67 mln. gyventojų turinti šalis jau įveikė antrosios bangos piką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)