Vis dėlto toliau išlieka naktinė komendanto valanda ir draudimas gyventojams savaitgaliais išvykti iš savo gyvenamojo regiono. Maitinimo įstaigoms leista dirbti iki 21.30 val., jose užimtumas negali būti didesnis nei 30 proc. Kino teatruose, teatruose, muziejuose ir koncertų salėse vietų užimtumas negali viršyti 50 proc. Koncertų salės Katalonijoje buvo uždarytos net aštuonis mėnesius.

Katalonijos tarnybos, lyginant su kitais Ispanijos regionais, griežtais ribojimais reagavo į smarkiai augančius infekcijos skaičius. Naujų infekcijų skaičių, tenkančių 100 000 gyventojų per septynias dienas, čia pavyko sumažinti nuo 256 iki 150. Iki 0,8 sumažėjo ir vadinamasis septynių dienų reprodukcinis skaičius (R). Jis reiškia, kad 10 infekuotųjų, skaičiuojant matematiškai. užkrečia 8 kitus asmenis. Jei šis skaičius ilgesnį laiką yra mažesnis už 1, tai reiškia, kad epidemiologinė situacija gerėja.

Nuo pandemijos pradžios 47 mln. gyventojų turinčioje Ispanijoje virusas patvirtintas daugiau kaip 1,5 mln. žmonių, 42 600 žmonių mirė.