Iš 271 naujo atvejo, 255 buvo vietinio perdavimo atvejai, 81 proc. jų fiksuotas Seule ir jo apylinkėse, likę 16 atvejų buvo įvežtiniai, sakė Pietų Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centras (KDCA).

Tai kiek mažiau atvejų, nei sekmadienį, kai buvo fiksuota 330 naujų infekcijų. Infekcijos penkias dienas laikėsi virš 300 ribos – toks lygis nebuvo fiksuotas nuo rugpjūčio mėnesio.

Pareigūnų teigimu, savaitgaliais pranešama apie mažiau naujų infekcijų, kadangi atliekama mažiau testų.

Šalies vyriausybė sekmadienį pranešė, kad sostinėje Seule ir jo apylinkėse bus dar labiau griežtinamos saugaus atstumo laikymosi taisyklės, praėjus trims dienoms po to, kai šie apribojimai buvo sugrąžinti.

Nuo antradienio minėtose teritorijose bus uždaromi barai ir naktiniai klubai, bus ribojamos religinės apeigos ir bus ribojamas klientų aptarnavimas restoranuose ir kavinėse.

Seulo miesto valdžia pirmadienį atskirai pranešė, kad įves draudimą susiburti didesnėms nei 10 žmonių grupėms ir ribos naktinio viešojo transporto veiklą, siekiant apriboti piliečių judėjimą.

Pietų Korėja buvo laikoma pasauliniu pavyzdžiu, kaip suvaldyti COVID-19, šaliai įgyvendinus agresyvią atsekimo ir testavimo programą. Nepaisant to, šalis vėl kovoja su infekcijų šuoliu.

Bendras šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius šiuo metu siekia 31 004, o dėl su infekcija susijusių priežasčių šalyje iš viso mirė 509 žmonės.