Tai sekmadienį pranešė laikraštis „The Washington Post“.

Savo ruožtu portalas „Axios“ pažymi, jog, J. Bideno ir jo aplinkos nuomone, „juodaodės moters ir gerbiamos diplomatės paskyrimas į šį postą padės atkurti moralinę dvasią“.

Anksčiau naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais, pranešė, kad J. Bidenas ketina skirti savo padėjėją Antony`į Blinkeną valstybės sekretoriumi, o Jake`ą Sullivaną – prezidento patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

Šaltiniai patvirtino, kad apie šiuos paskyrimus bus paskelbta šią savaitę. Ši informacija atitinka Rono Klaino, kurį J. Bidenas jau paskyrė Baltųjų rūmų personalo vadovu, žodžius. Pasak R. Klaino, išrinktasis prezidentas informuos apie paskyrimus į svarbiausius postus jo administracijoje lapkričio 24 d.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas Donaldas Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo kampanija pateikė teisinius ieškinius keliose valstijose.