Visi trys kaltinamieji sakė prognozuojantys, kad jiems bus skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Pernai Honkongą septynis mėnesius krėtė didelio masto protestai, per kuriuos dažnai prasiverždavo smurtas. Pekinas ir vietos valdžia atmetė protestuotojų reikalavimus surengti laisvus rinkimus ir ėmėsi griežtų priemonių prieš demokratijos šalininkus.

24 metų J. Wongas teisiamas kartu su aktyvistais Agnes Chow ir Ivanu Lamu. Jie kaltinami dėl pernai vasarą šalia Honkongo policijos būstinės vykusios protesto akcijos.

„Mes trise nusprendėme padaryti kaltės pripažinimo pareiškimus, – sakė J. Wongas žurnalistams prieš prasidedant teismo procesui. – Nebūtų keista, jei šiandien pat būčiau suimtas.“

„Tęsime kovą už laisvę – dabar ne laikas mums keliaklupsčiauti prieš Pekiną ir pasiduoti“, – kalbėjo jis.

„Nieko nesigailime“, – pridūrė 26 metų I. Lamas.

Kiaušiniai ir grafičiai

Teismo salėje J. Wongas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kaltinimų kurstymu ir neteisėto susibūrimo organizavimu. I. Lamas pripažino kaltę dėl kurstymo, o 23 metų A. Chow – dėl kurstymo ir dalyvavimo proteste.

Visi trys buvo palikti arešte iki nuosprendžio paskelbimo gruodžio 2-ąją, todėl beveik neabejotina, kad jiems bus skirtas įkalinimas.

Už šiuos kaltinimus gali būti skirta iki penkerių metų nelaisvės, tačiau magistratų teismas gali skirti ne ilgesnę kaip trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Policija tapo demonstrantų taikiniu, kai vaikyti pernai birželį prasidėjusiems protestams pasitelkė ašarines dujas ir gumines kulkas.

Protestuotojai buvo ne kartą apsiautę policijos būstinę. Pastato sienos buvo apipaišytos grafičiais ir apmėtytos kiaušiniais.

A. Chow anksčiau sakė planuojanti padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą, nes dėl to galėtų būti skirta švelnesnė bausmė.

J. Wongas ir I. Lamas anksčiau žadėjo siekti teisme įrodyti savo nekaltumą.

Tačiau J. Wongas pakeitė nuomonę ir sekmadienį vėlai vakare socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė planuojantis pripažinti kaltę.