Pasak L. Murkowski, dabartinio valstybės vadovo sąjungininkai pradėjo „spaudimo kampaniją“ prieš įstatymų leidėjus keliose valstijose, siekdami sustabdyti balsavimo rezultatų tvirtinimą.

„Spaudimo įstatymų leidėjams kampanija, vykdoma siekiant paveikti rinkimų rezultatus, yra ne tik beprecedentė, bet ir nesuderinama su mūsų demokratiniu procesu“, – pabrėžiama socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime L. Murkowski.

Senatorė pažymėjo, jog prezidento pretenzijos ir ieškiniai, kuriais siekiama peržiūrėti rinkimų rezultatus, buvo pripažinti kelių teisėjų „nepagrįstais“.

Lisa Murkowski

L. Murkowski yra viena iš nedaugelio respublikonų, pripažinusių J. Bideno pergalę lapkričio 3 dieną vykusiuose rinkimuose. Didžioji dauguma respublikonų Senate ir Atstovų Rūmuose nepripažįsta D. Trumpo pralaimėjimo arba vengia reikšti savo poziciją dėl rinkimų rezultatų, pažymėjo „The Hill“.

D. Trumpo advokatai mėgina užginčyti balsų skaičiavimo rezultatus, atkreipdami dėmesį į pažeidimus balsuojant paštu.

Dauguma balsų jau suskaičiuoti, bet oficialūs balsavimų apdorojimo rezultatai valstijose bus žinomi vėliau. Pagrandinės amerikiečių žiniasklaidos priemonės, remdamosi turimais duomenimis, jau prognozavo J. Bideno pergalę. Pats demokratas pasiskelbė nugalėtoju kreipdamasis į tautiečius, vėliau jį pasveikino daugelio valstybių lyderiai.

Respublikonas D. Trumpas, kaltinantis demokratus sukčiavimu ir „pavogus“ iš jo pergalę, nepripažįsta pralaimėjimo. Jis iškėlė virtinę ieškinių, siekdamas, kad balsavimo rezultatai keliose valstijose būtų iš naujo įvertinti.