Abu šie skaičiai yra didžiausi šalyje nuo koronaviruso pandemijos pradžios.

Ankstesnes dvi dienas sergamumo taip pat buvo sergamumo rodikliai taip pat buvo rekordiniai: penktadienį COVID-19 nustatyta 24 318, o ketvirtadienį – 23 610 naujų užsikrėtimo atvejų.

Maskvoje per pastarąją parą patvirtintų naujų COVID-19 atvejų skaičius (7 168) irgi yra didžiausias nuo pandemijos pradžios.

Per praeitą parą sostinėje taip pat mirė 74 koronavirusu užsikrėtę pacientai, dar 6 080 buvo išrašyti iš gydymo įstaigų.

Nuo epidemijos pradžios šalyje išaiškinti iš viso 2 064 748 koronavirusinės infekcijos atvejai, 35 778 COVID-19 pacientai mirė.

Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 577 435, iš jų 26 021 išrašytas per pastarąją parą – daugiausiai per vieną dieną nuo pandemijos pradžios.

Bendras aktyvių COVID-19 atvejų skaičius Rusijoje šeštadienį ryte buvo 45 535.

„Daug iškvietimų“

Nors Rusijoje skelbiami skaičiai liudija apie žemesnį nei kitose šalyse mirtingumo lygį, juos reikėtų vertinti atsargiai. Šalyje oficiali mirtingumo statistika apima tik tuos atvejus, kuomet atlikus skrodimą pagrindine mirties priežastimi pripažįstamas koronavirusas.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos federalinės statistikos tarnybos paskelbti duomenys rodo, kad šalyje, palyginus tuo pačiu laikotarpiu ankstesniais metais, bendras mirties atvejų skaičius buvo daugiau kaip 117 tūkst. atvejų didesnis. Taigi, tikėtina, kad tikrasis COVID-19 aukų skaičius yra daug didesnis.

Dauguma šeštadienį paskelbtų atvejų buvo užfiksuoti Maskvoje ir antrame pagal dydį šalies mieste Sankt Peterburge (2 476); kituose regionuose buvo pranešta apie dešimtis tūkstančių naujų susirgimų.

„Šiuo metu sulaukiame daug iškvietimų, – Sankt Peterburge naujienų agentūrai AFP sakė greitosios pagalbos vairuotojas Dmitrijus. – Sergančiųjų skaičius auga.“

Pasak vyro, su juo dirbanti medikų brigada, atsakinga už potencialių užsikrėtusiųjų mėginių rinkimą, kasdien apsilanko apie 20 adresų.

„Žmonės išsigandę, jie kviečia gydytoją vos pradėję truputį kosėti“, – sakė Liudmila, viena iš dviejų komandos slaugytojų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad augantis COVID-19 atvejų prieaugis „kelia nerimą“.

Valstybės vadovas pripažino, kad kai kuriuose regionuose trūksta vaistų ir tenka ilgai laukti neatidėliotinos pagalbos, bet patikino, jog valdžia padėtį valdo.

Praėjusį mėnesį V. Putinas ragino imtis „tikslinių ir pagrįstų“ kovos su viruso plitimu priemonių, kurias regionai gali taikyti savo paties iniciatyva.

Rusija rugpjūtį užregistravo pirmąją pasaulyje vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“, pavadintą pirmojo sovietų palydovo garbei, tačiau tokį žingsnį žengė dar nepradėjusi plataus masto klinikinių tyrimų.

Nuo to laiko kūrėjai pranešė, remdamiesi tarpiniais bandymų rezultatas, kad vakcinos veiksmingumas yra 92 proc. – šiek tiek mažesnis nei užsienio konkurentų siūlomų preparatų.

Praėjusį mėnesį V. Putinas paskelbė, kad Rusija užregistravo antrąją vakciną nuo COVID-19 – „EpiVacCorona“.