Visos opozicinės Sakartvelo partijos pasmerkė spalio 31 d. vykusius rinkimus kaip suklastotus ir surengė masinius protestus, reikalaudamos pirmalaikių rinkimų. Tokį reikalavimą valdančioji „Sakartvelo svajonės partija“ atmetė.

Milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio vadovaujama valdančioji partija griežtai neigia kaltinimus sukčiavimu per rinkimus, tačiau opozicijos boikotas gerokai pakenktų „Sakartvelo svajonės“ politiniam legitimumui.

Penktadienį premjeras Giorgijus Gacharija paragino opozicijos partija pradėti darbą naujos sudėties parlamente ir dalyvauti antrajame rinkimų ture, kad „sugrąžintume procesus atgal į formalų teisinį lauką ir politinę platformą“.

Daugiamandatėje rinkimų apygardoje, kurioje proporcine sistema padalijama 120 iš 150 parlamentarų mandatų, „Sakartvelo svajonė“ surinko 48 proc. rinkėjų balsų, o opozicijos partijų koalicija – 46 proc.

Valdantieji taip pat jau pirmajame ture užsitikrino pergalę 13-oje vienmandačių apygardų. Dar 17-oje vienmandačių apygardų pakartotiniai rinkimai vyksta šeštadienį.

Savo ruožtu opozicijos politikai paskelbė atsisakysiantys savo mandatų.

„Bendras visų opozicijos politinių partijų sprendimas yra toks, kad mes nepradėsime darbo naujajame parlamente ir nedalyvausime rinkimų antrajame ture“, – pareiškė pagrindinės opozicinės partijos „Jungtinis nacionalinis judėjimas“ (UNM) vadovas Nika Melia.