"Teroristai paleido į Kabulo miestą 23 raketas. Remiantis pirmine informacija, aštuoni žmonės tapo kankiniais, dar 31 buvo sužeistas", - sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tariqas Arianas ir dėl atakos apkaltino Talibaną.

Naujausią aukų skaičių taip pat patvirtino vienas policijos šaltinis.

Raketos prieš 9 val. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku krito Kabulo centriniuose ir šiauriniuose rajonuose, įskaitant kelias, sprogusias netoli įtvirtintos Žaliosios zonos, kur įsikūrusios daug ambasadų ir tarptautinių bendrovių atstovybių.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti pastatams padaryta žala, įskaitant apgadintą išorinę siena viename dideliame medicinos komplekse.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šią ataką, o Talibanas pareiškė nesąs su ja susijęs.

Vidaus reikalų ministerija taip pat patvirtino informaciją apie du mažos galios „lipniųjų bombų“ sprogimus, apie kuriuos buvo pranešta anksčiau šeštadienį. Kaip pranešama, vieno šių sprogdinimų taikinys buvo policijos automobilis; per ataką žuvo vienas policininkas ir dar trys buvo sužeisti.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už naujausias atakas, surengtas tęsiantis jau kelis mėnesius Afganistane suintensyvėjusio smurto bangai.

Talibanas įsipareigojo nepuldinėti urbanizuotų teritorijų pagal susitarimą su JAV dėl pajėgų išvedimo, bet Kabulo administracija kaltino šio judėjimo kovotojus arba jų bendrininkus dėl keleto kitų neseniai Kabule surengtų atakų.