Nuo gruodžio 21 dienos bus leidžiami iki 10 žmonių susibūrimai – tai reiškia, kad Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus galės švęsti didesnės žmonių grupės, pranešė regiono vyriausybė. Regione šiuo metu leidžiami ne daugiau kaip 6 žmonių susibūrimai.

Šventiniu laikotarpiu taip pat galimai bus sušvelninta komendanto valanda, dabar galiojanti nuo 22 val. vakaro iki 5 val. ryto, teigė regiono valdžia.

Katalonija yra antras labiausiai paveiktas Ispanijos regionas po sostinės Madrido regiono, jame iki šiol nustatyta apie 300 tūkst. infekcijos atvejų ir daugiau kaip 7,4 tūkst. mirčių. Regione fiksuotos aukos sudaro apie penktadalį nacionaliniu mastu fiksuotų mirties atvejų.

„Esame teisingame kelyje, tačiau dar turime daug ką nuveikti“, – spaudos konferencijoje sakė laikinasis regiono vadovas Pere'as Aragonesas.

Katalonija viruso pandemijos valdymui įvedė vienas griežčiausių priemonių visoje Ispanijoje. Ji tapo pirmuoju šalies regionu, visiškai uždariusiu barus ir restoranus.

Jie nuo pirmadienio galės atverti savo lauko erdves, kuriose esantys staliukai turės būti išdėlioti ne mažiau kaip 2 metrų atstumu vienas nuo kito. Prie vieno staliuko galės būti aptarnaujami ne daugiau kaip 4 žmonės, išimtys bus taikomos tik šeimos nariams. Paslaugos viduje galės būti teikiamos tik 30 proc. pajėgumu. Visi barai ir restoranai turės užsidaryti 21 val. 30 min.

Teatrai, kino teatrai ir koncertų salės galės dirbti 50 proc. pajėgumu, o uždarose patalpose veikiančios sporto salės galės dirbti 30 proc. pajėgumu.

Šie apribojimai galės būti švelninami ar griežtinami atsižvelgus į sveikatos padėtį.