Ankstesnę dieną Ukraina skelbė per parą nustačiusi 12 496 užsikrėtimo atvejus, taip pat buvo fiksuotas rekordinis paros mirštamumas, mirus 256 COVID-19 pacientams.

Nuo pandemijos pradžios šalyje patvirtinta iš viso 583 510 koronavirusinės infekcijos atvejų ir mirė 10 369 užsikrėtusieji. Pasveikusiais nuo COVID-19 pripažinti 266 469 žmonės, iš jų 7,4 tūkst. – per pastarąją parą.

M. Stepanovas savo „Facebook“ žinutėje nurodė, kad per pastarąją parą hospitalizuotas 1 531 koronavirusu užsikrėtęs žmogus.

Daugiausiai naujų užsikrėtimo atvejų buvo užfiksuota Kijeve (1 348), taip pat Dnipropetrovsko (1 128), Kijevo (786), Zaporižios (748) ir Čerkasų (726) srityse.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kuriam koronaviruso infekcija buvo nustatyta anksčiau šį mėnesį, nurodė, kad naujausias jam atliktas COVID-19 testas tebebuvo teigiamas, bet jis jaučiasi geriau.

Apie valstybės vadovo ligą buvo paskelbta lapkričio 9-ąją, o dar po trijų dienų jis buvo hospitalizuotas.

„Mano pakartotinis testas, deja, kol kas [tebėra] teigiamas, bet toliau kasdien dirbu. Tai – mano darbas. Vienintelis skirtumas, kad dirbu ne [prezidentūroje], o Akademiko Zabolotno gatvėje“, kur įsikūrusi klinka „Feofanija“, V. Zelenskis trečiadienį parašė savo tinklaraštyje.

Prezidentas pabrėžė, kad šiuo metu jaučiasi geriau.

„Kvapai šiandien jau sugrįžo. Jėgos grįžta. Temperatūra mažėja. Ir noras grįžti prie tiesioginio darbo didėja“, – sakė jis.