JAV iždo departamentas įšaldė visą „Engiamųjų fondo" veiklą JAV. Šis fondas oficialiai yra labdaros organizacija, kuri veikia Irano ekonomikos sektoriuose, tokiuose kaip naftos pramonė ir kalnakasyba.

Iždo departamentas fondą apibūdino kaip „milijardų dolerių ekonominę imperiją“ ir aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei pagrindinį mecenatų tinklą, kuris veikia be vyriausybės priežiūros.

Sankcijos už žmogaus teisių pažeidimus taip pat įvestos Irano žvalgybos ir saugumo ministrui Mahmoudui Alavi. JAV atstovai teigia, kad jis atsakingas už sumušimus ir kitokį smurtą prieš politinius kalinius.

Šios sankcijos neatneš didelių rezultatų, nes D. Trumpo administracija jau yra įvedusi sankcijų Iranui, kuriomis siekiama stabdyti bet kokį naftos eksportą ir blokuoti šalies finansų sistemą.

Tačiau apie pastarąjį sprendimą įvesti naujų sankcijų paskelbta, Iranui pasiūlius sugrįžti prie branduolinės ginkluotės susitarimo, jei sausio 20 d. pareigas perėmęs J. Bidenas atšauktų Iranui įvestas sankcijas.