Ankstesnis rekordas, „Reuters“ duomenimis, buvo fiksuotas lapkričio 4 dieną, tądien užregistravus 10 733 mirtis.

Jungtinėse Valstijose, labiausiai pandemijos paveiktoje pasaulio šalyje, iš viso užfiksuota apie 11,38 mln. užsikrėtimo atvejų ir 248 574 mirtys. Šalis pasaulyje pirmauja pagal kasdien patvirtinamų mirčių skaičių – ji atsakinga už 1 iš 12 pasaulyje kasdien fiksuojamų mirties atvejų, rodo „Reuters“ analizė.

Pasaulyje yra tik dar dvi šalys, kuriose nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 100 tūkst. mirčių, – tai yra Brazilija (166 699) ir Indija (130 993). Europoje, atsakingoje už beveik ketvirtį iš visų pasaulyje fiksuotų 1,3 mln. mirčių, pagal aukų skaičių pirmą vietą užima Didžioji Britanija.

Didžioji Britanija taip pat yra vienintelė Europos valstybė, pranešusi apie daugiau kaip 50 tūkst. mirčių. Antras pagal dydį viruso aukų skaičius žemyne, „Reuters“ duomenimis, fiksuojamas Italijoje (46 464), trečias – Prancūzijoje (46 273).

Žemyną negailestingai talžant antrajai infekcijų bangai, įvairių šalių vyriausybės buvo priverstos įvesti suvaldymo priemonių, įskaitant vietinius karantinus, nebūtino verslo uždarymą ir judėjimo apribojimus.

Jungtinėse Valstijose daugybė valstijų gubernatorių pastarąją savaitę nusprendė grąžinti apribojimus, siekiant pažaboti nekontroliuojamą viruso plitimą.

Artėjant Padėkos dienai, kai kurių valstijų pareigūnai taip pat paragino piliečius laikytis atsargumo ir nekeliauti bei nebendrauti su giminaičiais.