Pasak jo, šiuo metu bendrovė renka vakcinos saugumo duomenis, kuriuos surinkus, paraiška bus pateikta JAV Maisto ir vaistų administracijai (FDA).

Praeitą savaitę „Pfizer“ ir Vokietijos bendrovė „BioNTech“ paskelbė, kad jų kuriama vakcina nuo COVID-19 yra 90 proc. efektyvi.

„Jau labai greitai pateiksime paraišką dėl skubaus leidimo naudoti vakciną. Pranešime, kai tik tai padarysime“, – medicinos naujienų portalui „Stat“ sakė A. Bourla.

„Pfizer“ anksčiau teigė ketinanti kreiptis į FDA dėl skubaus vakcinos naudojimo leidimo trečią lapkričio savaitę. Tai reiškia, kad tokią paraišką „Pfizer“ gali pateikti jau artimiausiomis dienomis.

FDA reikalauja vakcinos kūrėjų stebėti paskiepytus savanorius bent du mėnesius po to, kai jiems suleidžiama antra vakcinos dozė.

Pirmadienį kita JAV bendrovė „Moderna“ ir JAV Nacionalinis sveikatos institutas paskelbė panašius preliminarius savo vakcinos bandymų rezultatus. „Moderna“ kuriama vakcina yra net 95 proc. efektyvi.

Abiejose vakcinose naudojama informacinės RNR (mRNR) technologija, kuria į žmogaus organizmą suleidžiama genetinė informacija, priverčianti žmogaus ląsteles gaminti nuo koronaviruso apsaugančius baltymus.