Nuo ketvirtadienio minėtose teritorijose bus draudžiami didesni nei 100 žmonių vieši susibūrimai, bus ribojamos religinės apeigos, sporto renginius galinčių stebėti žiūrovų skaičius bus sumažintas iki 30 proc. pajėgumų, o aukštos rizikos įstaigose, kaip naktiniuose klubuose ar karaokė baruose, turės būti padidintas atstumas tarp svečių.

Pietų Korėja buvo laikoma pasauliniu pavyzdžiu, kaip suvaldyti COVID-19, šaliai įgyvendinus agresyvią atsekimo ir testavimo programą. Nepaisant to, šalis vėl kovoja su infekcijų šuoliu.

Pranešimo apie griežtinamus apribojimus sulaukta tuomet, kai kasdien patvirtinamų infekcijų skaičius antradienį jau ketvirtą dieną iš eilės laikėsi virš 200 ribos. Seule ir jį supančiuose regionuose, kur gyvena maždaug pusė visos šalies populiacijos, siekiančios 52 mln., infekcijos protrūkiai susieti su biurais, medicinos įstaigomis ir nedideliais susibūrimais.

„Mūsų kovos su koronavirusu pastangos patiria krizę, – sakė šalies premjeras Chung Sye-kyunas. – Sugriežtintos priemonės sukeltų daugiau nepatogumų mūsų kasdieniuose gyvenimuose, tačiau visi iš savo patirties žinome, kad kiltų dar didesnė krizė, jei veiksmų nesiimtume dabar.“

Pietų Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centras (KDCA) pranešė, kad pastarąją parą šalyje buvo užfiksuota 230 naujų užsikrėtimo atvejų – daugiausiai nuo rugsėjo pradžios. Beveik 68 proc. iš per parą fiksuotų 202 vietinio perdavimo atvejų registruoti Seule ir jo apylinkėse.

Bendras Pietų Korėjoje užfiksuotų infekcijų skaičius išaugo iki 29 998, aukų skaičius siekia 494.

Šalies sveikatos institucijos įspėjo, kad kasdien patvirtinamų infekcijų skaičius ateinančiomis savaitėmis gali perkopti 400 ribą, ir paragino piliečius laikytis griežtų higienos taisyklių bei kuo labiau apriboti metų pabaigoje planuojamas šventes.