„Teismas gavo A. Navalno ieškininį pareiškimą D. Peskovui dėl garbės, orumo ir dalykinės reputacijos apsaugos“, – pirmadienį sakė teismo atstovas.

Ieškininiame pareiškime sakoma: „2020 metų spalio 1 dieną [naujienų agentūros] TASS pranešime pavadinimu „Peskovas pareiškė, kad Navalno kaltinimai Putinui yra įkvėpti CŽA ir nepriimtini“ D. Peskovas paskleidė apie A. Navalną duomenis, neatitinkančius tikrovės ir teršiančius A. Navalno garbę, orumą ir dalykinę reputaciją.“

Teismo atstovas nurodė, kad A. Navalnas prašo neatitinkančiais tikrovės ir teršiančiais garbę, orumą ir dalykinę reputaciją pripažinti tokius atsakovo pareiškimus: „Bendrai turint galvoje, kad su pacientu dirba CŽV specialistai, visa, ką jis ištaria, yra tai, ką jam į lūpas įdeda ši organizacija“ ir "[Bus] geriau, jeigu ši organizacija rengs dialogą ne su mumis per jį, o tiesiai su savo rusų kolegomis: SVR (Išorinės žvalgybos tarnyba), GRU (Vyriausiąja žvalgybos valdyba) ir kitomis specialiosiomis tarnybomis“.

Be to, A. Navalnas prašo teismo įpareigoti atsakovą paskelbti paneigimą oficialioje Kremliaus svetainėje.

Sprendimo dėl ieškinio priėmimo nagrinėti kol kas nėra, bet jis turėtų būti priimtas iki savaitės pabaigos, nurodė teismo spaudos tarnyba.

Oficialaus D. Peskovo komentaro „Interfax“ kol kas neturi.