Tyrėjai taip pat apieškojo 18 objektų Berlyne, įskaitant 10 butų, taip pat keletą garažų ir transporto priemonių, nurodoma policijos ir prokuratūros pranešime.

„Šiandienos priemonės yra nukreiptos į pavogtų meno vertybių ir galimų įrodymų, tokių kaip duomenų saugojimo laikmenos, drabužiai ir įrankiai, paiešką“, – priduriama pranešime.

Per 2019 metų lapkričio 25 dieną įvykdytą brangenybių vagystę, vietos žiniasklaidos pavadintą didžiausia per naujausių laikų istoriją, nusikaltėliai begėdiškai įsilaužė į Dresdeno karališkuosiuose rūmuose esantį „Žaliąjį skliautą“.

Elektros tiekimą iš dalies atjungę ir pro langą įlipę vagiai išnešė neįkainojamų XVIII amžiaus juvelyrinių dirbinių iš Saksonijos kurfiursto, Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Augusto II kolekcijos.

Tarp dingusių brangenybių taip pat yra kardas su devyniais dideliais ir 770 mažesnių deimantų inkrustuota rankena bei epoletas su garsiuoju 49 karatų „Dresdeno baltuoju“ deimantu, nurodė Dresdeno karališkieji rūmai.

Pernai paskelbtame saugumo kamerų nufilmuotame neįtikėtiname įraše užfiksuota, kaip vienas iš plėšikų kirviu daužo muziejaus stendą.

Ieškodama įtariamųjų policija kelis kartus kreipėsi į visuomenę, siūlydama iki 500 tūkst. eurų atlygį už informaciją, kuri padėtų suimti vagius.

Pirmadienį maždaug 1 600 pareigūnų vykdė reidus ir areštus, o prie operacijos prisidėjo specialieji pastiprinimai iš visos šalies.

Policija neatskleidė trijų sulaikytųjų tapatybių, bet nurodė, kad jie yra Vokietijos piliečiai.

Pasak Dresdeno prokurorų, visi trys asmenys kaltinami „sunkiu grupiniu apiplėšimu ir dviem padegimo atvejais“.