Stephenas Ellisonas įšoko į upelį, pastebėjęs viename miestelyje Čongčingo apylinkėse į vandenį įkritusią jauną moterį. S. Ellisonas eina britų generalinio konsulo pareigas šiame Kinijos mieste.

„Visi labai didžiuojamės savo Čongčingo generaliniu konsulu Stephenu Ellisonu, kuris šeštadienį šoko į upę, išgelbėjo skęstančią studentę ir nuplukdė ją į saugią vietą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JK ambasada Pekine.

Internete paskelbtoje praeivių filmuotoje medžiagoje matyti, kaip 61 metų S. Ellisonas greitai nusiauna batus, įšoka apsirengęs į vandenį ir priplaukia prie moters, kuri atrodė praradusi sąmonę. Jiems buvo mestas gelbėjimosi ratas, tačiau diplomatas pats sugrįžo prie kranto, o kiti žmonės padėjo ištraukti moterį iš vandens.

Kiniškame internete S. Ellisonas sulaukė visuotinių pagyrimų. Kai kurie vartotojai lygino jo greitą reakciją per šeštadienio rytą įvykusį incidentą su palyginti pasyviu stebėtojų elgesiu. Internete paskelbtas vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas ne vieną milijoną kartų, o komentatoriai gyrė nesavanaudišką poelgį.

„Nuoširdžiai priimame tokius užsieniečius. Gyvybių gelbėjimas tikrai neturi sienų“, – parašė vienas socialinio tinklo „WeChat“ vartotojas.

Kinijos ir Didžiosios Britanijos santykiai pastaraisiais mėnesiais yra įtempti dėl prekybos ginčų, taip pat dėl Londono sprendimo pasmerkti Pekino vykdomą susidorojimą su opozicija buvusioje JK kolonijoje Honkonge ir daugiau nei 1 mln. uigūrų mažumos narių kalinimą šiaurės vakariniame Sindziango regione.