Į pagalbą J. Rolduginui iš Maskvos buvo pasiųsta Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos mobili ligoninė, įrengta „Suchoi Superjet“ laineryje.

Ši „skraidanti ligoninė“ naudojama gelbėjant žmones, nukentėjusius per didelio masto katastrofas ir stichines nelaimes, taip pat itin sunkių ligonių transportavimui. Skelbiama, kad lėktuvas atskrido perkelti J. Rolduginą į Rusiją, tačiau jau buvo per vėlu.

Žiniasklaida apie J. Rolduginą sužinojo, kai 2009 metais koncernas „Gazprom“ Rygoje atidarė savo pirmąją Europoje atstovybę. Jos vadovu buvo paskirtas J. Rolduginas. Prieš metus šį postą jis paliko. Prieš tai daug metų dirbo „AO Latvijas gaze“.

Vladimiras Putinas, Sergejus Rolduginas

71 metų J. Rolduginas „Gazprom“ atstovybei Rygoje vadovavo iki 2018 metų gruodžio. Jevgenijus – vyresnysis Sergejaus Roldugino, artimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugo, brolis. Kaip skelbia „The New York Times“, violončelės virtuozas S. Rolduginas – V. Putino dukters Marijos krikštatėvis.

2014 metais J. Rolduginas per interviu dienraščiui „Večernaja Kazan“ pareiškė, kad su V. Putinu jį supažindino būtent vyresnysis brolis.

Remiantis net kelių tyrimų išvadomis, kuriuos atliko Tarptautinis tiriamosios žurnalistikos žurnalistų konsorciumas, S. Rolduginas valdė ofšorinių bendrovių, kurių apyvarta siekė kelis milijardus dolerių.

Pirmojo tyrimo autoriai sako, kad S. Rolduginas buvo aktyvų, susijusių su Rusijos prezidentu, sergėtojas. Kremlius dokumentų apie S. Rolduginą paviešinimą 2016 metais pavadino „informacine ataka“.

Antrasis tyrimas, kurio išvados publikuotos 2019 metais, parodė, kad nuo 2008 iki 2010 metų dvi su S. Rolduginu susijusios bendrovės iš ne mažiau kaip 75 ofšorinių struktūrų tinklo gavo ne mažiau kaip 69 mln. dolerių. Sprendžiant pagal „Panamos dokumentus“, visos bendrovės, turinčios ryšių su muzikantu, buvo įkurtos ir valdomos „Rossija“ banko – vadinamojo Putino banko, jį taip vadina nemažai žiniasklaidos priemonių.