Pirminiai rezultatai rodo, kad, suskaičiavus 99 proc. balsalapių, opozicijos kandidatė M. Sandu gavo 56 proc. balsų, o prorusiškas dabartinis prezidentas Igoris Dodonas užsitikrino 43 proc.
Galutinių rezultatų tikimasi sulaukti pirmadienį.

M. Sandu, vadovaujanti partijai „Veiksmas ir solidarumas“, žadėjo kovoti su Moldovoje išplitusia korupcija ir suvienyti šalį, ji taip pat pasisako už glaudesnius ryšius su Europos Sąjunga (ES).

„Mums reikia, kad valstybė dirbtų dėl piliečių, o ne dėl vagių ir korumpuotų pareigūnų“, – teigė ji.

Moldova – nedidelė buvusi sovietinė respublika Rytų Europoje, esanti tarp Ukrainos ir ES narės Rumunijos, jau seniai yra skaldoma noro glaudžiau integruotis į ES ir lojalumo Maskvai.

Moldova yra viena skurdžiausių šalių Europoje, kurią nuo 2014 metų krečia viena krizė po kitos. M. Sandu kaip išeitį iš ekonominės krizės pateikė tolesnę integraciją į ES.

I. Dodonas ir M. Sandu taip pat varžėsi antrajame prezidento rinkimų ture 2016 metais, bet rinkimus tada laimėjo I. Dodonas.
Pirmosios I. Dodono kadencijos metu M. Sandu kelis mėnesius ėjo premjerės pareigas, tačiau buvo pašalinta po balsavimo dėl nepasitikėjimo.

Manoma, kad rinkimus laimėjusi M. Sandu sieks pirmalaikių parlamento rinkimų, kad sustiprintų valdžią, nes parlamentas dabar yra kontroliuojamas socialistų – buvusios I. Dodono partijos.