„Noriu, kad visa šalis žinotų, kad atsistatydinu“, – kreipdamasis per televiziją pareiškė M. Merino.

Šeštadienį per policijos ir demonstrantų susirėmimus žuvo mažiausiai du žmonės.

59 metų M. Merino atsistatydino tuojau po Kongreso nepaprastojo posėdžio, per kurį prezidentas buvo paragintas iki 18 val. vietos (pirmadienio 1 val. Lietuvos) laiku pasitraukti iš pareigų. Priešingu atveju jam galėjo būti pritaikytos sankcijos.

Tikėtina, kad Kongresas paskirs naują prezidentą – jau trečią šioje Pietų Amerikos šalyje per pastarąją savaitę – per naują posėdį, pasidėsiantį 18 valandą.

Kelias ankstesnes dienas tūkstančiai žmonių protestavo gatvėse prieš M. Merino paskyrimą, kai buvo nuverstas jo pirmtakas Martinas Vizcarra. Pastarajam buvo pirmadienį buvo paskelbta apkalta dėl korupcijos.

Kongreso ultimatumas M. Merino buvo paskelbtas, kai Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog du protestuotojai žuvo šeštadienį per dideles ir taikias eitynes Limoje, policijai pradėjus vaikyti žmones neletaliniais šaudmenimis ir ašarinėmis dujomis.

M. Merino nurodė, kad siekiant išvengti „valdžios vakuumo“, jo ketvirtadienį prisaikdinti 18 ministrų laikinai liks dirbti.

Jo sprendimą trauktis iš posto džiugiai sutiko demonstrantai Limoje, išėję į sostinės gatves pūsdami trimitus ir barškindami puodais.