Jo žiniomis, Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį, lapkričio 16-ąją, su federalinių žemių vyriausybių vadovais aptars COVID-19 padėtį šalyje, bus apibendrinti nuo lapkričio 2-osios galiojančio karantino tarpiniai rezultatai.

Pasak „Bild“, sekmadienį vykusioje vaizdo konferencijoje, kurioje dalyvavo kanclerės kanceliarijos vadovas Helgė Braunas ir feralinių žemių vykdomosios valdžios kanceliarijų vadovai, buvo sutarta, kad apie karantino priemonių švelninimą negali būti nė kalbos – nors jos ir sustabdė naujų COVID-19 atvejų skaičiaus augimą, bet situaciją išlieka grėsminga.

Vokietijos centrinė valdžia tikisi pirmadienį susitarti dėl rekomendacijų paketo šalies gyventojams artimiausiems 4-5 mėnesiams. Jų esmė – kuo labiau vengti tiesioginio kontakto su asmenimis iš ne artimiausios aplinkos, ypač adekvačiai vertinti susitikimų su pagyvenusiais artimaisiais rizikas, o esant bent menkiausiems COVID-19 ligos simptomams nedelsiant kreiptis į medikus bei izoliuotis.

Kita vertus, Vokietijos federalinė vyriausybė neatmeta ribojančių priemonių griežtinimo galimybės, pažymi „Bild“.

Vokietijoje nuo lapkričio 2-osios bent jau iki mėnesio pabaigos restoranai, barai ir kitos viešojo maitinimo įstaigos lankytojams uždarytos, o maistą ir gėrimus jos gali parduoti tik išsinešimui. Sporto klubai, tatuiruočių salonai, baseinai, grožio ir masažo studijos, teatrai, kino teatrai ir koncertų salės nedirba. Tačiau kitaip nei per pirmąją COVID-19 bangą pavasarį, veikia darželiai ir mokyklos, taip pat kirpyklos ir parduotuvės. Viešose vietose leidžiama susitikti ne daugiau kaip dviejų šeimų nariams. Nakvynės viešbučiuose galimos tik išskirtiniais atvejais, bet ne turizmo.