Svarstoma stabdyti mokyklų veiklą ir pradėti nuotolinį mokymą, uždaryti parduotuves, įvesti komendanto valandą, privačiai susitikti vienu metu galėtų tik du žmonės, teigiama vyriausybės įstatymo projekte.

Visuomenei pastarąjį planą vyriausybė žada pristatyti šeštadienio vakarą. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad naujų per parą patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius nemažėja net ir paskelbus dalinį karantiną. Austrijos ligoninėse COVID-19 pacientams pritaikytų lovų lieka vis mažiau.

Lapkričio pradžioje Austrijoje uždaryti restoranai, barai, renginių vietos, sustabdyta turizmo įmonių veikla, gimnazijos klasių mokiniams buvo įvestas nuotolinis mokymas. Gyventojams įsakyta po 20 val. pasilikti namuose, išskyrus tuos atvejus, kai norima pasportuoti ar iškyla neatidėliotinų reikalų.

Remiantis įstatymo projektu, dabar svarstomi apribojimai yra panašūs į tuos, kurie buvo paskelbti kovo mėnesį, per pirmąjį karantiną.

Visos parduotuvės, išskyros maisto ir būtiniausių prekių parduotuves bei vaistines, turės užsidaryti, o mokiniai, kurie vis dar ėjo į mokyklą, turės imtis nuotolinio mokymosi.