„Sudegė pavėsinė, namo dalis, rūsys, – portalui tut.by pasakojo akademikas. – Rūsyje buvo pirtelė – ji buvo visiškai išdegusi. Paprasčiau tariant, buvo trys atskiri gaisro židiniai. Ugniagesiai mano, kad tai padegimas.“

„Maža to, lauke stovėjo kėdė, o ant jos – lėlė sukruvintomis akimis, perdurta skalpeliu. Ir grasinantis raštelis, kad turiu atgailauti, nes „pardavinėjau kažkokius panaudotus stimuliatorius“, – visiška nesąmonė! Ir pabaigoje parašyta, kad tai tik pradžia“, – pridūrė jis.

Anot A. Mročeko, gaisravietėje šiuo metu dirba tyrėjai.

Baltarusijos sveikatos ministerijos vyriausiasis kardiologas, Nacionalinės mokslų akademijos narys A. Mročekas iš centro „Kardiologija“ direktoriaus pareigų buvo atleistas darbdavio – Sveikatos apsaugos ministerijos – iniciatyva.

Akademiko manymu, jis galėjo būti atleistas, nes netrukdė centro darbuotojams dalyvauti piketuose dėl smurto prieš masinių protestų dalyvius.

Baltarusijoje jau daugiau nei trys mėnesiai vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.