Penktadienį temstant tūkstančiai savanorių hinduistų šventu laikomame mieste degė lempeles, vadinamas dyjomis, palei Sarju upės krantus, gatvėse ir namuose. Tikima, kad Ajodhjoje gimė dievas Rama ir kad jis sugrįžo į tą miestą po 14 metų trukusios tremties.

Praeitais metais mieste buvo uždegta 409 tūkst. lempelių.

Utar Pradešo valstijos vyriausybės atstovas Shishiras Kumaras (Šiširas Kumaras) sakė, kad lempelės tapo stulbinamu reginiu tūkstančiams miesto svečių, užplūdusių upės pakrantes. Švenčiantys žmonės nepaisė raginimų laikytis atstumo dėl koronaviruso pandemijos.

Ceremoniją stebėjęs Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygos atstovai, taip pat naudojęsi dronais su įtaisytomis vaizdo kameromis, įteikė užfiksuoto rekordo sertifikatą valstijos aukščiausio rango renkamam pareigūnui Yogi Adityanathui (Jogiui Aditjanatui), sakė Sh. Kumaras.

Šių metų Dyvalis švenčiamas Indijos aukščiausiai teismo institucijai leidus pastatyti Ajodhjoje Ramos šventyklą ir užbaigus ilgai trukusį hinduistų ir musulmonų bylinėjimąsi dėl žemės nuosavybės.

Hinduistai tiki, kad ginčijamame plote stovėjo jų šventykla, XV amžiuje nugriauta Mogolų dinastijos, kad toje vietoje iškiltų mečetė. 1992 metais hinduistų radikalai, kilus didelėms religinėms riaušėms, mečetę sugriovė.