Neįvardyti žvalgybos pareigūnai leidiniui sakė, kad Abdullah Ahmedas Abdullah (Abdula Ahmedas Abdula), įtrauktas į Federalinio tyrimų biuro (FTB) ieškomiausių teroristų sąrašą, buvo nušautas Teherane motociklu važiavusių dviejų Izraelio agentų. Ši operacija esą buvo organizuota JAV prašymu.

A. A. Abdullah, dar žinomas kaip Abu Muhammadas al Masri (Abu Muhamadas Masris), buvo nužudytas kartu su savo dukterimi Miriam, velionio „al Qaeda“ įkūrėjo Osamos bin Ladeno sūnaus Hamzos bin Ladeno našle, pažymėjo „The New York Times“.

Užpuolimo, esą surengto rugpjūčio 7-ąją, minint sprogdinimų Afrikoje metines, JAV, Iranas, Izraelis arba „al Qaeda“ nėra viešai pripažinę.

Šeštadienį Iranas pareiškė, kad NYT pranešimas yra „išgalvota informacija“, ir paneigė, kad šalyje esama kokių nors „al Qaeda“ narių.

Irano priešininkai JAV ir Izraelis „stengiasi perkelti atsakomybę už („al Qaeda“) ir kitų teroristinių grupuočių nusikalstamus veiksmus regione bei susieti Iraną su tokiomis grupuotėmis, pasitelkiant melą ir žiniasklaidai nutekinamą išgalvotą informaciją“, sakoma iraniečių Užsienio reikalų ministerijos atstovo Saeedo Khatibzadeh (Saido Chatibazados) pranešime.

JAV federalinės tarnybos siūlė 10 mln. dolerių atlygį už bet kokią informaciją, leisiančią sučiupti arba nukauti A. A. Abdullah.

Šis teroristas buvo „labiausiai patyręs ir gabiausias operacijų planuotojas, nesantis areštuotas JAV arba sąjungininkių“, sakoma 2008 metų griežtai įslaptintame JAV Nacionalinio kovos su terorizmu dokumente, nurodė NYT.

Per 1998 metų sprogdinimus Kenijoje ir Tanzanijoje žuvo iš viso 224 žmonės, dar per 5 000 buvo sužeista.

Vėliau tais pačiais metais A. A. Abdullah buvo iškelti JAV federalinės didžiosios žiuri kaltinimai dėl kovotojo vaidmens per tuos išpuolius.