Įsiplieskus naujiems audringiems protestams, išprovokuotiems protestuotojo Romano Bandarenkos mirties milicijos areštinėje, Minske buvo sulaikyti kelios dešimtys žmonių, nurodė aktyvistai.

Kaip praneša „Viasna“, tarp sulaikytųjų buvo keletas gydytojų, nepriklausomo naujienų portalo Tut.by projektų vadovas, grupės „Stary Olsa“ lyderis ir vienas Nacionalinio akademinio dramos teatro aktorius.

Per ekskursiją istoriniais paminklais garsėjančiame Kosavos miestelyje buvo sulaikyta 54 žmonių grupė iš Salihorsko, kurios dalis narių yra trąšų gamybos milžinės „Belaruskalij“ streiko komiteto aktyvistai. Jie buvo apkaltinti be leidimo organizavę masinį renginį.

Taip pat buvo areštų Breste, Slucke, Maladečinoje, Vileikoje, Liachavičuose, Klecke, Baranavičiuose, Smurgainyse ir kituose miestuose, informavo „Viasna“.

Dešimtys tūkstančių baltarusių jau daugiau nei tris mėnesius protestuoja prieš sprendimą 26 metus šalį valdantį autoritarinį lyderį Aliaksandrą Lukašenką paskelbti rugpjūtį įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų nugalėtoju.

R. Bandarenka buvo areštuotas trečiadienį po ginčo Minsko aikštėje, kur reguliariai renkasi opozicijos šalininkai.

Liudininkai pasakojo, kad konfliktas kilo tarp protestuotojų, kabinusių raudonos bei baltos spalvų kaspinus, ir neuniformuotų milicininkų, kurie bandė tuos kaspinus nuimti.

Ketvirtadienį buvo pranešta, kad buvęs karys R. Bandarenka mirė nuo smegenų traumos. Ši žinia išprovokavo pasipiktinimo bangą opozicijos stovykloje, kurios atstovai sako, kad dėl vyro mirties kaltos A. Lukašenkos saugumo pajėgos.