„Baltuosiuose rūmuose judame į priekį vadovaudamiesi prielaida, kad bus antroji Trumpo kadencija“, – televizijai „Fox Business Network“ sakė prezidento patarėjas prekybos reikalams Peteris Navarro.

D. Trumpas iki šiol nėra pripažinęs pralaimėjimo, nors praeitą šeštadienį JAV žiniasklaida paskelbė prognozes, jog lapkričio 3-ąją vykusius prezidento rinkimus laimėjo jo varžovas demokratas Joe Bidenas.

Nuo to laiko prezidentas retai rodėsi viešumoje ir keliose valstijose pateikė skundus teismams dėl tariamo rinkimų klastojimo, nors jokių įrodymų nepateikė.

„Šiuo atveju siekiame patikrinamų balsavimų, sertifikuotinų balsavimų ir tyrimo dėl gausėjančio skaičiaus įtarimų sukčiavimu, pagrįstų liudininkų pasirašytais parodymais“, – sakė P. Navarro, pakartodamas daugelio D. Trumpo šalininkų pareiškimus.

Patarėjas piktinosi „akivaizdžia apgaule“ ir sakė, kad visos spėlionės, kokia galėtų būti J. Bideno prekybos politika arba santykiai su Kinija, „manau, šiuo metu neaktualios“.

Aukšto rangos JAV federaliniai ir valstijų rinkimų pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad nėra „jokių įrodymų“, jog rinkimų rezultatus būtų galėję pakeisti kompiuteriniai įsilaužėliai, o dauguma pasaulio lyderių pasveikino J. Bideną su pergale.