Milijardieriams, krovinių gabenimo verslo magnatams Elizabethai ir Richardui Uihleinams, vieniems iš didžiausių prezidento aukotojų, taip pat nustatytas teigiamas viruso testas, nors jie ir nedalyvavo minėtame vakarėlyje. Pasak vieno partijos pareigūno, ketvirtadienį teigiamas testas nustatytas respublikonų nacionalinio komiteto personalo vadovui Richardui Walterui, kurio taip pat nebuvo vakarėlyje.

C. Lewandowskis, kuris padeda užginčyti Joe Bideno rinkimų pergalę Pensilvanijoje, teigiamas koronaviruso testas nustatytas trečiadienį, pranešė du šaltiniai, susipažinę su situacija. Kada virusas buvo diagnozuotas J. Milleriui, kol kas neaišku.

Bloomberg News“ anksčiau skelbė, kad dar keletas žmonių, dalyvavusių lapkričio 3-iosios Baltųjų rūmų renginyje – įskaitant Būsto ir urbanistinės plėtros sekretorių Beną Carsoną, Baltųjų rūmų personalo vadovą Marką Meadowsą ir D. Trumpo kampanijos patarėją Davidą Bossie, – taip pat užsikrėtė virusu.

Vakarėlyje dalyvavo apie 200 žmonių, jie sukinėjosi arti vieni kitų daugiausia be kaukių. Bet nėra visiškai aišku, ar dalyvavusieji vakarėlyje užsikrėtė virusu būtent renginyje.

Elizabeth Uihlein, bendrovės „Uline Inc.“ pagrindinė vykdomoji direktorė paskelbė apie savo ligą memorandume, kurį išsiuntinėjo savo maždaug 7 000 pavaldiniams trečiadienio popietę. Richardas Uihleinas yra šios bendrovės pirmininkas.

„Po visų šių ilgų mėnesių maniau, kad niekada neužsikrėsime, – rašė ji. – Na, D. Trumpas užsikrėtė... Jeigu mes nebūtume sukiojęsi tarp COVID užsikrėtusių žmonių, mes nebūtume atlikę testų.“

„Uline“ savo pareiškime teigia, kad bendrovė neatskleidžia informacijos apie konkrečių darbuotojų sveikatą, remdamasi sveikatos privatumo įstatymu.

„Uline“ , reaguodama į COVID-19 ir ypatingą dėmesį skirdama sveikatai bei saugumui, įvedė nemažai pakeitimų savo įprastoje veiklos politikoje, – teigė Plezant Preryje, Viskonsino valstijoje, įsikūrusi įmonė. – Vos tik sužinome apie teigiamus viruso atvejus tarp „Uline“ darbuotojų, mes iškart pranešame kitiems asmenims, turėjusiems kontaktų ir taip pat galėjusiems užsikrėsti virusu, tam, kad skubiai būtų imtasi visų deramų priemonių.“ Atskirame pranešime Elizabeth Uihlein pranešė, kad nei ji, nei jos vyras nedalyvavo Baltųjų rūmų renginyje lapkričio 3-ąją. Ji tvirtino užsikrėtusi virusu nuo draugės.

Uihlenų šeima, kurių turtas siekia apie 4 mlrd. JAV dolerių, remiantis „Bloomberg Billionaires Index“ indeksu, yra aktyvūs respublikonai, pastaraisiais metais paaukoję dešimtis milijonų dolerių D. Trumpui ir konservatorių idėjoms.

Elizabeth Uihlein kritikuoja vyriausybės ribojimus viruso plitimui suvaldyti. Kovo mėnesį ji išsiuntinėjo elektroninį laišką dešimtims Ilinojaus įstatymų leidėjų, kuriame rašė, kad „nors jūs galbūt manote, kad vyriausybės nurodymai nutraukti renginius, uždaryti mokyklas“ padeda užkirsti kelią viruso plitimui, visos šios priemonės taip pat prisideda prie „nebūtinos panikos ir baimės kurstymo tarp amerikiečių.“