„Policija ėmėsi ryžtingų veiksmų prieš chuliganus. Į pareigūnus skrieję akmenys ir petardos kėlė realią grėsmę jų gyvybei ir sveikatai“, - sakė komisaras.

„35 policininkai buvo sužeisti“, - informavo jis, patikslindamas, kad nukentėjusieji patyrė galvos ir stuburo traumų, taip pat rankų lūžių. Kai kurie pareigūnai iki šiol tebėra ligoninėje.

Nepriklausomybės eitynės – kasmetinė akcija, kurią lapkričio 11-ąją pažymimos Lenkijos Nepriklausomybės dienos proga rengia nacionalistinės ir kraštutinės dešiniosios organizacijos. Dėl koronaviruso epidemijos Lenkijoje visi masiniai renginiai uždrausti, neleidžiama rinktis didesnėmis kaip penkių žmonių grupėmis. Todėl buvo nuspręsta eitynes organizuoti motorizuotu formatu – važiuoti miesto gatvėmis automobiliais ir motociklais.

Bet antroje dienos pusėje Varšuvos centre pradėjo rinktis jaunuoliai su vėliavomis, jie skandavo šūkius ir degino petardas. Iš pradžių sustiprintos policijos pajėgos tik stebėjo įvykius ir per garsiakalbius ragino susirinkusiuosius išsiskirstyti. Praėjus kiek daugiau kaip valandai kilo chuliganų susirėmimai su policija, kuri turėjo panaudoti ašarines dujas. Į vieno gyvenamojo namo langą pataikė eitynių dalyvio mesta petarda, kuri sukėlė gaisrą. Policija sulaikė daugiau kaip 300 žmonių.