„Viskas yra gana griežta, reglamentuojama protokolu. Jie yra Feofanijos [ligoninėje]. Ten yra specialus biuras, kuriame prezidentas gali rengti posėdžius. Šiandien jis surengė daug konferencinių pokalbių“, – interviu portalui „Ukrainska Pravda“ sakė M. Podoliakas.

A. Jermakas taip pat paguldytas į atskirą izoliuotą palatą.

M. Podoliakas pridūrė, kad V. Zelenskis nesimato su savo šeima, nepaisant to, kad prezidento žmona jau persirgo COVID-19.

V. Zelenskio atstovė spaudai Julija Mendel savo ruožtu informavo, kad prezidentas ir jo biuro vadovas ligoninėje gydomi nuo lapkričio 10-osios.

„Ryte paskelbtas interviu su biuro vadovo patarėju Mychailo Podoliaku, kuriame jis sakė, kad Ukrainos prezidentas ir prezidento biuro vadovas yra ligoninėje. Logistiniai sprendimai buvo priimti gana greitai, prezidentas tikrai iš biuro grįžo namo, o antradienį iš ten persikėlė į ligoninę, nes ten sudarytos geresnės sąlygos saviizoliacijai ir pacientų, sergančių koronavirusine infekcija, priežiūrai“, – ketvirtadienio rytą savo „Facebook“ paskyroje parašė J. Mendel.

Ji taip pat sakė, kad V. Zelenskis ir A. Jermakas iš ligoninės surengė keletą posėdžių, o antradienio vakarą prezidentas kalbėjosi su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

„Abu jie aktyvūs ir jiems pasireiškia lengvi ligos simptomai“, – nurodė J. Mendel.

Pirmadienį Ukrainos prezidento kanceliarija pranešė, kad V. Zelenskiui buvo testu patvirtinta naujojo koronaviruso infekcija.

Pats valstybės vadovas per savo „Telegram“ ir „Twitter“ kanalus parašė: „Nėra pasaulyje laimingųjų, kuriems #COVID19 nekeltų grėsmės. Nepaisant visų karantino priemonių, aš irgi gavau teigiamą rezultatą. Mano [temperatūra] 37,5, visiems linkiu 36,6! Šiaip jaučiuosi gerai.“

Koronavirusinė infekcija Ukrainoje taip pat patvirtinta parlamento pirmininkui Dmytro Razumkovui, vicepremjerui, atsakingam už laikinai okupuotų teritorijų Rytų Ukrainoje reintegraciją, Oleksijui Reznikovui ir finansų ministrui Serhijui Marčenkai.