R. T. Erdoganas per savo partijos frakcijos posėdį parlamente sakė, kad susitarimas pasirašytas trečiadienį, bet Rusija apie susitarimo pasirašymą nepatvirtino.

Pasak R. T. Erdogano, „jungtinis Turkijos-Rusijos centras“ bus įkurtas teritorijose, kurias per naujas kovas užėmė Azerbaidžanas, „siekiant stebėti ir prižiūrėti paliaubas toje srityje.“

„Šis centras imsis visų priemonių, skirtų išvengti paliaubų pažeidimo Kalnų Karabache“, – teigė R. T. Erdoganas, bet plačiau nepakomentavo.

Tačiau atrodo, kad planuojamo stebėjimo centro vieta yra ginčijama. Trečiadienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas sakė, kad, Maskvos maymu, toks centras turėtų būti įkurtas neginčijamoje Azerbaidžano teritorijoje.

Lapkričio 9 d. Rusijos prezidentas V. Putinas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pasirašė bendrą pareiškimą dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache. Pasak V. Putino, Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos liks užimtose pozicijose, o regione bus dislokuota apie 2 tūkst. Rusijos taikdarių.

Konfliktas dėl Kalnų Karabacho trunka kelis dešimtmečius, o įnirtingos kovos atsinaujino rugsėjo pabaigoje.

Kalnų Karabachas 1991 metais atsiskyrė nuo Azerbaidžano. Jame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai. Pagal tarptautinę teisę regionas laikomas Azerbaidžano dalimi.