Prie Floridos pietvakarinių krantų priartėjusios audros maksimalaus pastovaus vėjo greitis yra padidėjęs iki maždaug 120 km per valandą.

Majamyje įsikūrusio Nacionalinio uraganų centro (NHC) sinoptikai perspėjo apie pavojų 190 km ilgio ruože, kuriame yra Tampa ir Sent Pitersbergas. Virš Floridos pietinės dalies praūžusi audra nuo sekmadienio yra Meksikos įlankoje.

Vėliausias perspėjimas apie pavojų galioja teritorijai nuo piečiau Sent Pitersbergo esančios Anos Marijos salos iki Jankitauno.

Anksti trečiadienį „Eta“ buvo už 210 km į vakarų pietvakarius nuo Fort Majerso ir slinko 24 km per val. greičiu.

NHC nurodė, kad ketvirtadienio paryčiais Floridą gali užklupti „pavojų gyvybei kelianti štorminė patvanka“, o sinoptikai patarė gyventojams atsižvelgti į vietos valdžios įspėjimus. Atogrąžų audros stiprumo vėjai turi pasiekti tuos rajonus vėlia trečiadienį.

Meteorologai prognozuoja, jog kai kuriose jau apsemtos pietų Floridos dalyse iškris daugiau kritulių.

„Niekada nesu to matęs, ypač tokio gylio“, – sakė Anthony Lyasas, nuo 1996 metų gyvenantis šiuo metu užtvindytame Fort Loderdeilio miesto rajone.

Vyras pasakojo, kaip uždaręs langines naktį girdėjo, kaip į jo namų sienas daužėsi vanduo ir griuvėsiai, audrai slenkant Floridos teritorija.