M. Merino tapo trečiuoju Peru prezidentu per ketverius metus.

Gatvėse šalia Kongreso rūmų Limoje policija susirėmė su demonstrantais, kai menkai žinomas M. Merino buvo prisaikdintas valstybės vadovu.

Policija ir vietos žiniasklaida pranešė, kad buvo sulaikyta apie 30 asmenų. Skelbiama, kad kažkiek žmonių nukentėjo policijai prieš protestuotojus panaudojus ašarines dujas.

Naujienų tinklalapis „IDL-Reporteros“ pranešė, kad kažkiek protestuotojų buvo sužeisti šratais.

Policijos ir demonstrantų susirėmimų kilo ir Arekipos bei Kusko miestuose.

M. Vizcarra pirmadienį vėlai vakare buvo nušalintas per apkaltos procedūrą. Antradienį eksprezidentas išsakė abejonių dėl jo nušalinimo „teisėtumo ir legitimumo“.

„Kyla klausimų dėl teisėtumo, nes Konstitucinis Teismas dar nepriėmė sprendimo, o legitimumą suteikia tauta“, – sakė M. Vizcarra žurnalistams prie savo namų sostinėje.

Kiek anksčiau M. Vizcarra sakė, kad palieka prezidento postą „pakelta galva“. Jis buvo nušalintas dėl kaltinimų, kad ėmė kyšius, kuomet ėjo gimtojo pietinio Mokegvos regiono gubernatoriaus pareigas. M. Vizcarra tvirtina nepadaręs jokių pažeidimų.

59 metų M. Merino valstybės vadovo pareigas eis iki dabartinės prezidento kadencijos pabaigos 2021 metų liepą. Prisaikdintas jis pažadėjo, kad bus laikomasi rinkimų tvarkaraščio.

Peru visuotiniai ir prezidento rinkimai numatyti 2021 metų balandį.

Rugsėjį M. Vizcarra atlaikė balsavimą dėl apkaltos. Tąsyk apkaltos procedūra buvo pradėta dėl kaltinimų, kad jis bandė trukdyti vyriausybės pareigūnų korupcijos tyrimui ir ragino padėjėjus meluoti tyrėjams.