Visiems įtariamiesiems pareikšti kaltinimai pagal nacistinės ideologijos platinimą draudžiantį Austrijos įstatymą, septyni iš jų taip pat kaltinami neapykantos kurstymu.

Reiduose, kurie buvo atlikti 11-oje adresų septyniuose iš devynių Austrijos regionų, dalyvavo beveik 150 pareigūnų, sakoma ministerijos pranešime.

Įtariamieji yra apklausiami.

„Konfiskuoti mobilieji telefonai, duomenų saugojimo prietaisai ir kiti daiktai, susiję su įtariamais nusikaltimais, įskaitant nacistinę atributiką“, – sakoma pranešime.

Įtariama nusikalstama veika buvo vykdoma socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Facebook“ ir „WhatsApp“, o taip pat interneto pokalbių ir žaidimų forumuose.

Keturiolika iš įtariamųjų turėjo teisėtai įsigytų ginklų, o dviem iš jų leidimai ginklams jau buvo atimti.

Kai kurie per reidus sulaikyti asmenys anksčiau buvo teisti už panašius nusikaltimus.

Austrijos 1947 metais priimtas nacistinę veiklą draudžiantis įstatymas yra vienas griežčiausių Europoje.

Prieš dieną pareigūnai atliko kratas 60 adresų keliose šalies dalyse. Pasak prokurorų, šios kratos buvo susiję su radikaliomis islamistų grupuotėmis.

Tačiau pirmadienį prokurorai informavo, kad šie reidai susiję su ilgiau kaip metus vykstančiu tyrimu, nesusijusiu su lapkričio 2 dieną Vienoje įvykusiu mirtinu džihadistų šalininko išpuoliu, pareikalavusiu keturių žmonių gyvybių.