Vyriausybės sprendimas dėl ekstremaliosios padėties įsigaliojo lapkričio 9 dieną.

Visi vieši renginiai, kol galios ekstremalioji padėtis, bus atšaukti ir uždrausti, išskyrus susitikimus, mitingus ir piketus lauke.

Privačiuose renginiuose galės dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių iš ne daugiau kaip dviejų namų ūkių, išskyrus laidotuves, kai galės susirinkti 10 žmonių iš skirtingų namų ūkių.

Kultūros, sporto ir religinių apeigų vietos gali dirbti nuo 6 val. iki 20 val., bet sporto centrai galės dirbti iki 22 valandos.

Visi sporto renginiai bus uždrausti, išskyrus tarptautinių olimpinių sporto šakų federacijų renginius suaugusiųjų komandoms be žiūrovų. Draudimas taip pat netaikomas komandoms, žaidžiančioms aukščiausiose suaugusiųjų lygose.

Taip pat uždrausta teikti pramogų paslaugas baruose, naktiniuose klubuose, diskotekose ir kitur. Išimtis taikoma gamtiniams takams.

Viešojo maitinimo įstaigos galės tiekti maistą tik išsinešti. Išimtys numatytos Rygos oro uostui ir maisto tiekėjams darželiuose bei mokyklose, taip pat darbo vietose, kur kavinės nėra prieinamos plačiajai visuomenei.

Savaitgaliais ir per valstybines šventes dirbs tik maisto parduotuvės, vaistinės, gyvūnų prekių parduotuvės, knygynai, kioskai, optikos, higienos ir buities prekių parduotuvės, telekomunikacijų salonai prekybos centruose.

Vyriausybė nusprendė uždrausti teikti grožio, tatuiravimo ir panašias paslaugas, išskyrus kirpimo paslaugas.

Vyresniųjų klasių mokiniai ir studentai, kurių studijos nėra susijusios su praktiniu darbu, tęs nuotolinį mokymą. Kontaktiniu būtu mokysis priešmokyklinukai, mokiniai iki šeštos klasės imtinai ir tie, kurių mokymo negalima organizuoti nuotoliniu būdu. Suvaržymai taikomi ir neformaliajam ugdymui.