Motociklu pro šalį važiavęs užpuolikas paleido ugnį į šiaurinėje Pangasinano provincijoje komentatoriumi radijuje DWPR dirbusį 62 metų Virgilio Maganesą. Į reporterį pateikė šešios kulkos, tad jis iš karto mirė, naujienų agentūrai AFP nurodė policijos majoras Christianas Alucodas.

Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga (NUJP) pasmerkė šią žmogžudystę. Pasak jos, tai jau 18-as tokio pobūdžio išpuolis nuo 2016 metų, kai į valdžią atėjo prezidentas Rodrigo Duterte.

„Jo mirtis yra kaltinamoji išvada vyriausybės tuščioms pagyroms, kad spaudos laisvė yra gyva ir jai viskas gerai šioje šalyje“, – pareiškė žurnalistų grupė,

Kol kas policija sako nežinanti nusikaltimo motyvo.

Pasak NUJP, V. Maganesas jau kartą išgyveno pasikėsinimą į jo gyvybę 2016 metais. Tąsyk pasipylus šūviams žurnalistas apsimetė negyvu.

Pirmą kartą nusikaltimo vietoje buvo palikta žinutė: „Aš esu narkotikų platintojas, nesek mano pavyzdžiu.“

Tokių žinučių neretai pasitaikydavo per pastaruosius ketverius metus vykstančią kruviną žudymo be teismo kampaniją, prasidėjusią vyriausybei paskelbus kovą su narkotikais ir atnešusią tūkstančius mirčių.

Filipinai yra laikomi viena pavojingiausių žurnalistams pasaulio šalių, kur dauguma žudikų lieka nenubausti.

Niujorke įsikūręs Komitetas žurnalistams ginti (CPJ) praėjusį mėnesį paskelbė, kad Filipinai užima septintą vietą pasaulyje pagal Nebaudžiamumo indeksą, sudarinėjamą kasmet nuo 2008 metų.