Kalbėdamas su MSNBC, M. Cohenas pareiškė, kad prezidentas greičiausiai iki pat sausio bandys užginčyti rinkimų rezultatus, o tą darys būdamas savo prieglobstyje Floridoje.

„Tikrai nebūtų šoko, jeigu pralaimėjimo pripažinimo kalbos nebūtų visai. Mano teorija tokia: Kalėdoms jis vyks į Mar-a-Lago. Manau, kad ten liks ir per inauguraciją. Visai nenustebčiau, jeigu inauguracijoje nepasirodytų“, – sako buvęs D. Trumpo advokatas.

„Jis negali leisti, kad į jį žiūrėtų visos tos kameros, negali leisti, kad būtų nutraukta užuolaida, ir pasimatytų šalia esantis burtininkas. Jis pralaimėjo, tai jį žudo ir dabar tai, kas vyksta Baltuosiuose Rūmuose, tėra rodymas vienas kitą į kitą pirštu“, – samprotauja M. Cohenas.

Kol kas D. Trumpas oficialiai nedavė suprasti, jog pripažįsta, kad J. Bidenas taps 46-uoju JAV prezidentu.


Kai prezidentu išrinktas J. Bidenas kreipėsi į tautą ir pradėjo vardyti pirmuosius savo būsimos administracijos žmones, D. Trumpo administracija šeštadienį ir sekmadienį tylėjo, o pats kadenciją baigiantis prezidentas praleido savaitgalį žaisdamas golfą.

Nors paaiškėjus rezultatams D. Trumpas gyvai ir nepasirodė, žiniasklaida skelbė vaizdo medžiagą, kurioje jis golfo lauke pozuoja su nuotaka jos vestuvių dieną.

Klubo nariams D. Trumpas kalbėjo, kad „mūsų laukia labai ilgas kelias“, duodamas suprasti, kad prieš akis – ilgas teisinis mūšis, nes jis ketina skųsti rinkimų rezultatus pagrindinėse valstijose.
Socialinėje žiniasklaidoje D. Trumpas tvirtina, kad „rinkimai pavogti, o iš tikrųjų laimėjo jis – DIDELIU SKIRTUMU“.

Paklaustas, ką prezidentas darys pasibaigus kadencijai, M. Cohenas atsakė, kad bandys ginčyti rezultatus net ir po J. Bideno inauguracijos sausį – galbūt tai bus daroma per „Trumpo tinklą“ ar žiniasklaidos bendrovę.


„Donaldas Trumpas negali pripažinti fakto, jog pralaimėjo. Būti pavadintam pralaimėtoju – baisiausias dalykas, kas jam galėjo nutikti gyvenime, baisiausias epitetas. Ir jis tam priešinsis ne tik iki sausio, kada turės užleisti Baltuosius Rūmus, bet ir vėliau darys viską, kad J. Bideno administracijai būtų labai sunku dirbti savo darbą“, – teigia M. Cohenas.

2018 metų gruodį M. Cohenas buvo nuteistas kalėti už vengimą mokėti mokesčius, finansinių taisyklių pažeidimą vykdant D. Trumpo rinkimų kampaniją ir sukčiavimą bankininkystės srityje.

Patį D. Trumpą M. Cohenas apibūdina kaip „apgaviką, melagį, sukčių, pagyrūną, rasistą, plėšrūną, aferistą“.

Kur dingo D. Trumpas?

D. Trumpas paskutinį kartą buvo pastebėtas grįžtantis į Baltuosius rūmus savaitgalį, praleidęs šiek tiek laiko savo golfo aikštyne „Trump National“, esančiame Virdžinijos valstijoje, Sterlinge, rašo BBC.

Būtent žaisdamas golfą šeštadienį jis sužinojo apie numatomą Joe B. pergalę. Nuo tada prezidentas nepasirodė viešumoje, o jo darbotvarkėje šiandien nėra jokių viešų renginių, kuriuose turėtų dalyvauti.

Vis dėlto D. Trumpas, regis, pastarosiomis dienomis dirbo Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete, nes prie durų buvo pastebėti sargybą einantys jūrų pėstininkai.

O jeigu D. Trumpas nepripažins pralaimėjimo?

D. Trumpas anksčiau sakė, kad užginčys rinkimų rezultatus. Jeigu šis bandymas bus nesėkmingas, spaudimas viešai pripažinti pralaimėjimą didės. Bet ar jis privalo tai padaryti?

Rinkimuose pralaimėjusio kandidato skambutis nugalėtojui yra gerbiama tradicija Amerikos politikoje. Visgi ji nėra privaloma. Pavyzdžiui, 2018-aisiais Demokratų partijos kandidatė į gubernatores Stacey Abrams pareiškė, kad rinkimai buvo suklastoti, o rinkėjai – bauginami, todėl taip ir nepripažino pralaimėjusi Respublikonų partijos oponentui Brianui Kempui.

Tiesa, tokio atvejo šiuolaikiniuose prezidento rinkimuose nėra buvę. Bet kaip rodo situacija Džordžijoje, kol rinkimų rezultatai yra teisėtai apdorojami ir tvirtinami, vyriausybės aparatas toliau lėtai suksis, nesvarbu, ką D. Trumpas nuspręs daryti.

Nors dabartinis prezidentas neprivalo pripažinti pralaimėjimo ar neparodyti nusiminimo ir dalyvauti J. Bideno inauguracijos ceremonijoje, jis turi laikytis tam tikrų teisinių įsipareigojimų.
D. Trumpas privalo įgalioti savo administraciją pasiruošti perduoti valdžią J. Bideno komandai.

D. Trumpas laimėjo ankstesnius prezidento rinkimus būdamas netradiciniu kandidatu, nebijančiu laužyti seniai nusistovėjusių normų ir tradicijų. Jeigu panorės, Baltuosius rūmus galės palikti taip pat netradiciškai.