„Iš ministro pirmininko rezidencijos buvo pavogtas kompiuteris, laikrodis, kvepalai, vairuotojo pažymėjimas ir kiti daiktai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė vyriausybės vadovas.

Anksčiau buvo pranešta, kad prie vyriausybės rūmų Jerevano centre šimtai žmonių, nepatenkinti N. Pašiniano sprendimu pasirašyti susitarimą su Baku ir Maskva.

Paskui kai kurie demonstrantai išvyko vyriausybės narių sodybų, kur gyvena N. Pašinianas ir jo šeima, link. Teritoriją saugantys policijos pareigūnai pranešė, kad premjero nėra namuose, demonstrantai su jais susirėmė.

Praėjusią naktį demonstrantai buvo visiškai užėmę vyriausybės pastatą. Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, dešimtys žmonių sulaužė baldus ir įrangą, išdaužė duris ir langus, o kai kurie protestuotojai buvo įsiveržę į N. Pašiniano kabinetą.

Armėnijos premjeras per „Facebook“ paskelbtoje žinutėje pirmadienį pripažino pasirašęs „skausmingą“ susitarimą su Baku ir Rusija užbaigti karą dėl ginčijamo regiono, nuo praeito amžiaus 10-o dešimtmečio atsiskyrusį nuo Azerbaidžano ir kontroliuojamą armėnų separatistų.

„Pasirašiau pareiškimą su Rusijos ir Azerbaidžano prezidentais dėl karo Karabache nutraukimo“, – nurodė jis. N. Pašinianas pridūrė, kad šis žingsnis yra „neapsakomai skausmingas man asmeniškai ir mūsų žmonėms“.

Paliaubos turėtų užbaigti jau šešias savaites besitęsiančius įnirtingus susirėmimus, nusinešusius šimtus žmonių, tarp jų taikių gyventojų, gyvybių.

Armėnijos prezidentas Armenas Sargsianas pareiškė, kad apie trišalį Rusijos, Azerbaidžano ir Armėnijos susitarimą dėl karo veiksmų Kalnų Karabache nutraukimo sužinojo iš spaudos, ir pažadėjo inicijuoti politines konsultacijas nacionaliniams interesams apginti.

„Bet koks žingsnis, veiksmas, sprendimas dėl gyvybiškai svarbių Armėnijos, Arcacho [Kalnų Karabacho] ir visos armėnų tautos saugumo interesų bei teisių, ypač kalbant apie dokumento pasirašymą, turėtų būti visapusiškų konsultacijų ir diskusijų objektas“, – nurodė A. Sargsianas.

„Pabrėžiu, kad Arcacho, o todėl ir armėnų tautos, likimas gali būti nulemtas tik atsižvelgiant į mūsų nacionalinius interesus ir tik vadovaujantis nacionaliniu konsensusu“, – pridūrė jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė, kad paliaubos įsigalioja antradienio vidurnaktį Maskvos (pirmadienį 23 val. Lietuvos) laiku ir kad Maskva pasiųs į Kalnų Karabachą „taikdarių“ kontingentą. Vėliau Rusijos gynybos ministerija informavo, kad šį kontingentą sudarys beveik 2 tūkst. karių.

Rusijos gynybos ministerija antradienio rytą pranešė, kad į Karabachą jau išskrido pirmieji lėktuvai.