„Meldžiu jūsų, dėvėkite kaukę... Kaukė yra ne politinis pareiškimas, o geras būdas pradėti sutelkti šalį“, – sakė J. Bidenas Vilmingtone po virtualaus pasitarimo su savo patariamąja ekspertų grupe kovai su koronavirusu.

J. Bidenas, kuris per kampanijos renginius ir šiaip viešumoje paprastai būna su kauke, sakė, kad net pasirodžius geroms naujienoms apie sėkmingai išbandomą vakciną nuo COVID-19, „pats veiksmingiausias dalykas, kurį galime padaryti, kad sustabdytume COVIDo plitimą, yra kaukės dėvėjimas“.

Jis pažymėjo, kad kaukės gali gelbėti vyresnio amžiaus žmonių, vaikų, mokytojų gyvybes, ir pridūrė: „Tai net galėtų išgelbėti jūsų gyvybę.“

„Mes esame amerikiečiai, ir mūsų šaliai iškilusi grėsmė“, – pabrėžė demokratas J. Bidenas.

Jis nurodė, kad kaukių dėvėjimas galėtų sulėtinti mirčių nuo COVID-19 skaičiaus augimą, ir pažymėjo, kad nuo koronaviruso mirusių amerikiečių skaičius gali padidėti dar 200 tūkst., kol bus plačiai prieinama vakcina.

J. Bidenas sakė, kad nors prezidento pareigas pradės eiti sausio 20 dieną, dar prieš prisaikdinimą imasi viešo vadovavimo vaidmens kovoje su pandemija.