Teigiama, kad prezidentas jaučiasi gerai ir dirba saviizoliacijoje.

Kad gavo teigiamą testo rezultatą, tviteryje paskelbė ir pats V. Zelenskis.

„Pasaulyje nėra laimingųjų, kuriems COVID-19 nekeltų grėsmės. Nepaisant visų karantino priemonių, aš taip pat gavau teigiamą rezultatą“, – rašoma Ukrainos prezidento įraše.

V. Zelenskis teigia, kad jam iki 37,5 laipsnio pakilusi temperatūra, bet, nepaisant to, savijauta gera.

„Dauguma įveikia COVID-19 ir aš taip pat tai padarysiu. Viskas bus gerai!“ – sako jis.

Birželį koronavirusas jau buvo nustatytas V. Zelenskio žmonai Olenai, vėliau prezidentas pranešė, kad persirgo ir jų sūnus. Abu jie buvo gydomi ligoninėje.

Skelbiama, kad šiuo metu tyrimai dėl COVID-19 atliekami prezidento kanceliarijos vadovui, jo pavaduotojui ir kitiems kanceliarijos darbuotojams.

„Julija Kovaliv (prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotoja), laimei, jau sulaukė neigiamo testo rezultato ir pradeda dirbti įprastu režimu, laikydamasi karantino suvaržymų“, – sakoma kanceliarijos pranešime.

Prezidento kanceliarija pažadėjo nuolat informuoti apie V. Zelenskio būklę.

Spalio 27 dieną buvo pranešta, kad J. Kovaliv ir kitam kanceliarijos vadovo pavaduotojui Andrijui Smirnovui tyrimais buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija.

„Julijos Kovaliv ir Andrijaus Smirnovo testų dėl COVID-19 rezultatai teigiami. Jie yra saviizoliacijoje“, – pranešė prezidentūros atstovė Julija Mendel naujienų agentūrai „Interfax“.

„Prezidento kanceliarijos darbuotojams reguliariai atliekami testai dėl koronaviruso“, – pridūrė ji.

Anksčiau J. Kovaliv pranešė, kad ji, jos sutuoktinis ir vaikai susirgo COVID-19, tačiau jaučiasi patenkinamai ir yra stebimi gydytojo.

Ukrainoje pastarąją parą nustatyti 8 687 nauji COVID-19 atvejai ir 115 mirčių.