„Reikalavome surengti viešus debatus prieš pirmąjį rinkimų turą. Norėjome aptarti nacionalinį interesą liečiančias temas: ekonominius klausimus, sveikatos krizės įveikimą, kovą su korupcija ir skurdu“, – per trumpą spaudos konferenciją pareiškė M. Sandu.

„Kaskart, kai Dodonas kviečiamas aptarti rimtų klausimų, jis negali atsakyti į klausimus ir spręsti problemų. Jis tegali meluoti ir svaidytis melagingais kaltinimais. Neturiu apie ką kalbėtis su tokiu žmogumi. Jis turėtų diskutuoti tik apie korupciją su prokurorais“, – pridūrė ji.

Anksčiau buvo pranešta, kad I. Dodonas atsisakė dalyvauti debatuose prieš pirmąjį rinkimų turą, kuriame dalyvavo aštuoni kandidatai. M. Sandu ne kartą kvietė jį debatų, bet vėliau pati atsisakė diskutuoti su likusiais kandidatais.

Prieš antrąjį turą I. Dodonas kvietė M. Sandu lapkričio 11 dieną surengti debatus neutralioje platformoje. Iš pradžių ekspremjerė priėmė jo siūlymą, bet vėliau persigalvojo.

Per lapkričio 1 dieną įvykusį pirmąjį prezidento rinkimų turą M. Sandu surinko 36,16 proc., o I. Dodonas – 32,61 proc. balsų. Antrasis rinkimų turas turi įvykti ateinantį sekmadienį.