Apie M. Trump žodžius pirmieji pranešė CNN, kurie remiasi savo šaltiniu Baltuosiuose Rūmuose.

M. Trump sekmadienį paragino sąžiningai paskaičiuoti rinkimų rezultatus ir pabrėžė, jog svarbu skaičiuoti tik „teisėtus balsavimo biuletenius“.

„Amerikos žmonės nusipelno sąžiningų rinkimų. Kiekvienas teisėtas, o ne neteisėtas biuletenis turi būti suskaičiuotas“, – tviteryje parašė dabartinio JAV prezidento žmona.

„Privalome ginti demokratiją visiškai skaidriai“, – pridūrė ji.

Tuo tarp CNN paskelbė pranešimą, kuriame cituojami šaltiniai, teigiantys, jog M. Trump, sekdama daugelio kitų artimų D. Trumpui žmonių pavyzdžiu, neva „rekomendavo savo vyrui pripažinti pralaimėjimą“ rinkimuose.

JAV prezidento rinkimai įvyko lapkričio 3 dieną.

Dauguma balsų jau suskaičiuota, tačiau oficialūs balsavimo rezultatai bus paskelbti kiek vėliau lapkričio mėnesį.

Remiantis turimais duomenimis, didžiausios JAV žiniasklaidos priemonės prognozuoja demokratų partijos kandidato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę rinkimuose.

Pats J. Bidenas taip pat laiko save rinkimų nugalėtoju, o daugelis pasaulio lyderių pasveikino jį laimėjus.

Visgi D. Trumpas, siekęs būti perrinktas į šias pareigas, su tuo nesutinka ir ketina užginčyti balsavimo rezultatus keliose valstijose.

Žentas taip pat ragina pripažinti

„Prezidento D. Trumpo žentas ir vyriausiasis patarėjas J. Kuchneris pasiūlė prezidentui pripažinti pralaimėjimą rinkimuose“, – skelbia kanalas CNN.

Tačiau kaip į tai sureagavo prezidentas nepranešama.

Pats D. Trumpas anksčiau, prieš CNN ir kitiems kanalams paskelbus savo prognozes, kad Joe Bidenasbuvo išrinktas 46-uoju JAV prezidentu, pareiškė, kad J. Bidenas „skuba klaidingai apsiskelbti laimėtoju“, ir pridūrė, kad kova „dar tikrai nesibaigė“.

„Nenuleisiu rankų tol, kad Amerikos žmonės nesulauks sąžiningo balsų suskaičiavimo, kurio jie nusipelno ir kurio reikalauja demokratija“, – pareiškė D. Trumpas pareiškime, kuriame nurodoma, kad jo rinkimų kampanija pirmadienį pradės teisinę kovą.

Kaip žinoma, rinkimai JAV įvyko lapkričio 3 d. Didžioji dalis balsų jau suskaičiuota, tačiau oficialių rezultatų dar teks šiek tiek palaukti. Pagrindinės JAV žiniasklaidos priemonės, remdamosi turimais duomenimis, prognozuoja, kad prezidento rinkimus laimėjo demokratas J. Bidenas, kurį su pergale jau pasveikino daug pasaulinių lyderių.

D. Trumpas su rezultatais nesutinka ir ketina ginčyti rinkimų rezultatus keliose valstijose.