Vos 350 gyventojų turinčio Thulasendrapuramo kaimo gyventojai išėjo į gatves, kur skaitė laikraščius ir džiūgavo dėl demokratų pergalės, o vėliau patraukė į vietos šventyklą.

„Sveikiname, Kamala Harris. Mūsų kaimo pasididžiavimas. Sveikiname, Amerika“, – ant savo namo sienos spalvotais dažais užrašė viena moteris.

Dauguma miestelio gyventojų jau miegojo, kai J. Bidenas peržengė 270 rinkikų balsų, būtinų pergalei užsitikrinti, ribą. J. Bideno pergalė prezidento rinkimuose K. Harris pavertė pirmąja moterimi ir pirmuoju iš Pietų Azijos kilusiu asmeniu, išrinktu į JAV viceprezidento postą.

„Dvi ar tris dienas mes vylėmes, kol sulaukėme rezultatų, – sakė miestelio gyventojas Kalidasas Vamdayaras. – Dabar tai džiaugsmo akimirka mums visiems. Mes labai džiaugiamės. Švęsime su fejerverkais, dalysime indiškus saldumynus žmonėms ir melsimės šventykloje. Prašysime, kad ji pas mus atvyktų.“

„Kamala Harris yra mūsų kaimo dukra. Nuo vaikų iki senolių – kiekvienas iš jų laukia tos dienos, kai ji bus prisaikdinta JAV viceprezidente“, – sakė kaimo tarybos narys Aulmozhi Sudhakaras.

K. Harris velionė mama gimė Indijoje, o būdama devyniolikos ji išvyko į JAV studijuoti Kalifornijos universitete. Ji ištekėjo už jamaikiečio, kurie dukrą pavadino Kamala – sanskrito kalba šis vardas reiškia „lotoso žiedas“.

Indijos premjeras Narendra Modi tviteryje akcentavo K. Harris indišką paveldą ir sakė, kad jos „sėkmė praskynė taką ir kelia didžiulį pasididžiavimą“ ne tik jos giminaičiams, bet ir visiems Amerikos indams.

J. Bideno sprendimas savo kandidate į viceprezidentus pasirinkti K. Harris sukėlė ir džiaugsmo, ir nuogąstavimų. N. Modi daug tikėjosi iš D. Trumpo, kuris Indijoje lankėsi vasarį. Be to, daugeliui N. Modi nacionalistų partijos rėmėjų nepatiko tai, kad K. Harris išreiškė susirūpinimą dėl Kašmyro regiono, kurio autonomiją Indijos vyriausybė pernai rugpjūtį atšaukė.