Tarptautinė žiniasklaida taip pat daug dėmesio skyrė Kamalos Harris, kuri taps pirmąja juodaode JAV viceprezidente, žygdarbiui.

„Nauja Amerikos aušra“, – skelbė britų „The Independent“ antraštė šalia K. Harris ir J. Bideno nuotraukos, pažymint jos istorinį pasiekimą.

„The Sunday Times“ išspausdino švenčiančios juodaodės moters, apsigobusios JAV vėliava, nuotrauką ir antraštę: „Miegalius Joe pažadina Ameriką“, taip pašiepdamas D. Trumpą, pavartodamas niekinančią pravardę, kurią jis naudodavo J. Bideno atžvilgiu.

Bulvarinis leidinys „Sunday People“ didžiosiomis raidėmis skelbė: „TELAIMINA DIEVAS AMERIKĄ“.

Vokietijos laikraštyje „Bild“ buvo matyti D. Trumpo nuotrauka su antrašte: „Išėjimas be orumo“.

„Koks išsivadavimas, koks palengvėjimas“, – skelbė kairiųjų pažiūrų Vokietijos leidinys „Suddeutsche Zeitung“.

Tačiau jis pažymėjo, kad J. Bidenas „paveldi sunkią naštą“, su kokia nesusidūrė jo pirmtakai, ir perspėjo, kad scenarijus, jog D. Trumpas priims pralaimėjimą, yra „neįsivaizduojamas“.

Australų Ruperto Murdocho žiniasklaidos imperijai priklausantis bulvarinis laikraštis „The Daily Telegraph“ taip pat sutelkė dėmesį į numanomą D. Trumpo pasipriešinimą ir pavadino jį „įniršio kamuoliu“.

„(D. Trumpas) paprasčiausiai nepriims pažeminimo, kad, panašu, jį sumušė priešas, kurį jis manė esant silpnu ir beveik nenusipelniusiu, kad jis ateitų į kovą“, – sakoma jame.

Perspėjimai dėl populizmo

Pagrindinės Brazilijos žiniasklaidos priemonės apie D. Trumpo pralaimėjimą skelbė savo paties lyderio populisto Jairo Bolsonaro, kuris panašiai siekė sumenkinti demokratines institucijas ir atmetė mokslu pagrįstus faktus, kontekste.

„Trumpo pralaimėjimas baudžia išpuolius prieš civilizaciją, tai – pamoka Bolsonaro“, – rašė vienas didžiausių Brazilijos dienraščių „Folha de Sao Paulo“.

Ispanijos centro dešinysis laikraštis „El Mundo“ teigė, kad J. Bideno pergalė reiškia atsisveikinimą su D. Trumpo populizmu, ir apibūdino K. Harris kaip „atsinaujinimo simbolį“.

Didžiausias Švedijos dienraštis „Dagens Nyheter“ paskelbė savo nuomonės ir redakcijos straipsnį „Karčiai saldi pergalė – Bidenas stengsis išgydyti JAV“.

J. Bideno pažadą grįžti į normalumą leidinys pavadino „neįmanoma misija“.

Rinkimų rezultatai rodo, kad šalis yra labai susiskaldžiusi, ir Bidenui bus sunku vykdyti reformų programą, kurią jis pažadėjo savo pagrindiniams rinkėjams“, – rašė laikraštis.

Švedijos konservatyvus dienraštis „Svenska Dagbladet“ perspėjo apie daugelio milijonų amerikiečių, kurie ir toliau tikės pavojinga D. Trumpo retorika, kad rinkimai buvo iš jo pavogti, keliamus pavojus.

„Rinkimai baigėsi, bet konfliktas tęsiasi“, – skelbia jo antraštė.

„Pusė šalies – bent jau pusė tų, kurie balsavo, – gali dar ilgai justi, kad kažkas yra labai negerai po kelių mėnesių mūšių ir balsų, abejojančių dėl pačių rinkimų. Kad pati rinkimų sistema yra suklastota ir ja negalima pasitikėti“, – rašė leidinys.

Tuo metu škotų „Ayrshire Daily News“ rezultatą įvertino labiau vietiniu mastu.

„Pietų Eršyro golfo klubo savininkas pralaimėjo 2020-ųjų prezidento rinkimus“, – rašoma jo antraštėje.