Kiek anksčiau anksčiau nuotrauka pasidalino ir J. Bideno žmona Jill Biden. „Jis bus visų mūsų šeimų prezidentas“, – rašė ji.


Akimirka, kai sužinojo apie J. Bideno pergalę, pasidalino ir būsimosios Jungtinių Valstijų viceprezidentės Kamalos Harris vyras Douglasas Emhoffas.


Amerikiečiai išėjo į gatves

Žiniasklaidai paskelbus, kad demokratas Joe Bidenas laimėjo JAV prezidento rinkimus, į Vašingtono ir kitų šalies miestų gatves suplūdo minios linksmai nusiteikusių žmonių.

Sostinės gatvėse ėmė skambėti automobilių pypsėjimas, įvairiose miesto vietose ėmė būriuotis šimtai plojančių ir besijuokiančių žmonių.

Žmonės taip pat išėjo į savo namų prieangius – švęsdami J. Bideno pergalę, kai kurie miestiečiai rankose laikė šampano ar netgi tekilos taures.

Žmonės ėmė plūsti ir Niujorko gatves. Daugybė žmonių šūkavo ir plojo iš savo balkonų, kai kurie netgi skambino puodais.

Demokratas J. Bidenas šeštadienį paskelbtas JAV prezidento rinkimų nugalėtoju, perimsiančiu Baltuosius rūmus iš Donaldo Trumpo. Jis užsitikrino jau bent 279 rinkikų balsus. Jo rinkimų kampanijos partnerė K. Harris pateks į istoriją kaip pirmoji viceprezidentės postą užėmusi moteris, juodaodė ir pietų azijietė.