„Keli žmonės nugabenti į teritorinius [milicijos skyrius] tolesniam aiškinimuisi. Jie nėra sulaikyti“, – naujienų agentūrą „Interfax“ informavo Baltarusijos sostinės milicijos atstovė Natalia Hanusevič.

Žiniasklaidos duomenimis, ten yra apie 10 akcijos dalyvių. Milicija patvirtino šį skaičių.

Penktadienio popietę Minsko centre buvo planuota surengti moterų protesto akciją 73-ejų opozicionierei Ninai Bahinskajai palaikyti.

Išvakarėse jos bute buvo atlikta krata. Nors pati moteris sulaikyta nebuvo, į areštines buvo nugabenti žmonės, išėję į kiemą, kad išreikštų palaikymą aktyvistei.

Baltarusijoje neregistruotos žmogaus teisių organizacijos „Viasna“ žiniomis, krata buvo atlikta nagrinėjant baudžiamąją bylą, iškeltą N. Bahinskajos anūkei.

Susirašinėjimo platformoje „Telegram“ komentuodama tokius teisėsaugos veiksmus, į Lietuvą pasitraukusi opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pažymėjo, kad N. Bahinskaja „teisėtai vadinama baltarusių protesto motina“.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autokratas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.