Pagal programą, iš pradžių vyksiančią dvi savaites, visiems 500 tūkst. miesto gyventojų, taip pat ten dirbantiems žmonėms bus siūloma kelis kartus pasitikrinti, net ir nepasireiškus jokių COVID-19 simptomų.

Praėjusį mėnesį Liverpulis tapo pirmąja šalies dalimi, kur pablogėjusios epidemiologinės padėties buvo paskelbtas griežčiausio lygio karantinas. Vėliau tokios pačios priemonės buvo imtasi ir netoliese esančiame Mančesterio mieste.

Ketvirtadienį Anglijoje įsigaliojo mėnesio trukmės visuotinis karantinas, siekiant suvaldyti šioje JK provincijoje intensyvėjantį koronaviruso protrūkį.

Didžiojoje Britanijoje pagal mirusių COVID-19 pacientų skaičių užima pirmąją vietą Europoje – šalyje mirė per 48 tūkst. žmonių, kuriems buvo patvirtinta koronaviruso infekcija.

Liverpulio meras Joe Andersonas pareiškė, kad bandomoji programa gali išgelbėti gyvybių ir „išvesti miestą iš trečiosios pakopos apribojimų“ režimo.

Miesto visuomenės sveikatos departamento direktorius Matthew Ashtonas transliuotojui BBC sakė, kad programa gali pratęsta. Pasak jo, vietos valdžia „nori įsitikinti, kad ji truks pakankamai ilgai, kad pamatytume poveikį“.

„Viso to prasmė – kad [visame] mieste būtų atliktas testavimas“, – sakė M. Ashtonas.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas savo ruožtu pažymėjo, jog Liverpulyje naudojami pigūs nauji testai, „gali duoti mūsų šaliai didžiulės ir galimai lemtingos naudos, siekiant įveikti virusą“.

Nauji tyrimai apima tepinėlių ėmimą ir „šoninio srauto“ patikrinimus; jie yra panašūs į nėštumo testus, galinčius parodyti rezultatus per 20 minučių.

Miesto mokyklose, universitetuose, biuruose ir globos namuose buvo įrengti nauji testavimo punktai, padedant maždaug 2 000 kariškių.